• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Onderhoud

Hoe houd u uw RAW Stones vloer mooi en schoon?:

U heeft sindskort een prachtige RAW Stones vloer en wilt graag weten hoe deze te onderhouden.

Houdt altijd in gedachten dat een RAW Stones vloer juist zijn sfeer uitstraalt als je kunt zien dat er op geleefd wordt. 

Na het plaatsen van de vloer wordt deze altijd 2x geïmpregneerd met de speciale RAW Stones protector. Om de werking van deze protector zo lang mogelijk intact te laten, is enkel dweilen met de RAW Stones cleaner voldoende, geen andere schoonmaakmiddelen! Wel wordt geadviseerd om dit om en om te doen, de ene keer met de Cleaner, de andere keer met schoon water.

De bescherming van RAW Stones Protector werkt tegen alle niet-etsende vloeistoffen. De behandeling biedt geen bescherming tegen vastgelopen vuil dat in het ruwe oppervlak wordt ingelopen of ingesleten. Vegen alleen volstaat niet; het oppervlak moet nat gemaakt worden om vaste vuildeeltjes los te weken en er moet voldoende water zijn om deze vaste vuildeeltjes af te voeren. Hoe ruwer het oppervlak, des te meer water er nodig zal zijn. De met RAW Stones Protector beschermde ondergrond kan gereinigd worden met heet water (60°C) en aan standaard vloerreiniger. Reinigingen met heet water werkt beter dan met koud water. Gepolijste oppervlakken met een laag absorptievermogen kunnen het best schoongemaakt worden met een standaard vloerreiniger in warm water.

Na het aanbrengen van RAW Stones Protector zullen vloeistoffen op het oppervlak gaan parelen en het oppervlak een ‘droog’ aanzicht geven. Afhankelijk van de mate van slijtage zal dit parelend effect geleidelijk afnemen. De effectiviteit van de bescherming zal hierdoor echter niet verminderen. De interne bescherming blijft onaangetast door de werking van de RAW Stones Protector en is zeer langdurig; het interne oppervlak is immers vele malen groter dat het zichtbare oppervlak. Regelmatig gebruik van de speciale RAW Stones Cleaner zorgt ervoor dat het parelend effect zich aan het oppervlak herstelt waardoor reinigen eenvoudig blijft. RAW Stones Protector is -in tegenstelling tot veel vloercoatings- damp open; de poriën zijn dus niet gesloten. Hierdoor kunnen onder hoge druk vloeistoffen binnendringen in het beschermde gebied. Vermijd daarom het reinigen met een té hoge druk. Voorkom dat gemorste vervuilende vloeistoffen te lang blijven liggen op de ondergrond en voorkom liefst dat deze opdrogen, waardoor de resterende, in de vloeistof aanwezige vaste stoffen achterblijven op het beschermde oppervlak.

Koffie, frisdrank, alcoholische drank en vetten dienen altijd zo spoedig mogelijk te worden verwijderd met een doek met heet water. Wanneer dit niet binnen 24 uur gebeurt is de kans aanwezig dat zichtbare vlekken achterblijven. Reageer dus tijdig op zware vervuiling en voer bij een hoge vervuilingsgraad de reinigingsfrequentie op. Behandel opgedroogde vlekken met een standaard reinigingsmiddel in warm water of met RAW Stones Cleaner, neem daarbij de waarschuwingen vermeld op de reinigingsmiddelen in acht. Werk in alle gevallen op een gebied dat wat groter is dan de vlek zelf, bij voorkeur tot een natuurlijke grens; een drempel of de randen van de kamer.