• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

PMR kaarszand met lont Cedar en Amber

€19,99
PMR kaarszand wordt geleverd in verschillende geuren en kleuren. De geur Cedar Amber is een verkwikkende frisse herfstgeur. Doe het kaarszand in een vuurvaste schaal en plaats er één of meerdere lonten in.
Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
PMR kaarszand met lont Cedar en Amber

Inhoud: 250 gram + 4 lonten
Het zand in de schaal bevat +/- 200 gram zand.

Geur: Cedar Amber 

Kleur: antraciet

Brandduur: ongeveer 4-5 uur per 30 gram kaarszand

De geur Cedar Amber ruikt naar met warme kaneel en kruidnagel met tonen van dennenboom en een stevige voet van cederhout met de warme amber geur. Een verkwikkende frisse herfstgeur.

Gebruiksaanwijzing PMR kaarszand

Het kaarszand kan op verschillende manieren worden toegepast. Giet of schep het in een mooi vuurvast bakje of schaal, of in een glazen windlicht. Ook kunt u er een drijfkaars van maken.

Doe het kaarszand bijvoorbeeld in een vuurvaste schaal en plaats er één of meerdere lonten in.

Knip de lontjes altijd zo dat ze niet de bodem van het bakje of schaaltje of het water raken en houdt enige afstand van de rand en de lontjes onderling (3 à 4 cm). Gebruik bij kleinere bakjes of schaaltjes ook maar één lontje in het midden.

Het zand is ook te gebruiken als drijfkaars. Vul een windlicht of schaal met water en strooi of schep er een laagje kaarszand op met één of meerdere lontjes (afhankelijk van de diameter van de gebruikte schaal). Schep na gebruik het kaarszand eenvoudig van het water en plaats het op een stuk keukenpapier om te drogen.

Als minimale grootte van het te gebruiken bakje of schaaltje raden wij een diameter van 8 cm aan. Bij deze afmeting zal het kaarszand niet snel langs de kant smelten en aan het bakje blijven zitten. Als u de kaars uitblaast laat u deze even afkoelen en wacht u tot het gesmolten kaarsenzand is gestold. Na gebruik kunt dan het lontje met het gesmolten kaarsenzand in 1x verwijderen.

Komt er nog veel lont onder het gesmolten kaarsen vandaan, dan kunt u er voor kiezen dit af te knippen en nogmaals te gebruiken. Het overige kaarszand woelt u even door met uw vingers en vult het desgewenst nog wat bij. Plaats een nieuw lontje en u kunt de kaars weer verder branden.

Het kaarszand brandt ongeveer 4 tot 5 uur per 30 gram zand. Dit is ook afhankelijk van de lengte van het lontje.

Tot slot: let u op dat u altijd een vuurvast bakje of schaal gebruikt. Brandbare materialen, zoals hout, plastic of papier mache zijn NIET GESCHIKT voor kaarszand. Verder gelden natuurlijk altijd de reguliere veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van kaarsen. Het gekleurde kaarszand kan afgeven aan u handen of het gebruikte bakje of schaaltje.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen