• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Onderhoud RAW Stones vloer

  • Hoe houdt u uw RAW Stones vloer mooi en schoon?

U heeft sindskort een prachtige RAW Stones vloer en u wilt graag weten hoe deze het beste kunt onderhouden. Houd wel altijd in gedachten dat een RAW Stones vloer juist zijn karakter toont als zichtbaar is dat er op geleefd wordt.

RAW Stones Protector

Impregneer de vloer direct na het leggen 2x met de speciale RAW Stones Protector. RAW Stones Protector is een permanente impregneer op waterbasis voor nieuwe RAW Stones vloeren. Na droging vormt het een microscopisch dun beschermend laagje met waterafstotende en vuilafstotende eigenschappen. Het verlaagt de oppervlaktespanning van de nieuwe vloer en geeft vuil daardoor minder kans om te hechten.

24 uur na het opbrengen van de protector is de vloer droog en beloopbaar. Het duurt 7 dagen voordat de werking volledig effectief is. U mag de vloer die met RAW Stones Protector is behandeld pas na 1 week met water reinigen.

Om de werking van deze protector zo lang mogelijk intact te laten, kunt u de vloer dweilen met de RAW Stones Cleaner of met schoon water. Ons advies is om dit om en om te doen, de ene keer met de Cleaner, de andere keer met schoon water.

RAW Stones Cleaner

RAW Stones Cleaner is een geconcentreerde vloerreiniger met een waterafstotend effect na droging. Ook de voegen worden gereinigd en beschermd door het product. RAW Stones Cleaner hoeft niet nagespoeld te worden, het beschermt en verzorgt de vloer en haalt de kleur.

Voor regelmatige reiniging van RAW Stones vloeren gebruikt u ongeveer 3 dopjes cleaner op 5 liter warm water. Het werkt het beste als u de vloer regelmatig schoonmaakt.

Stap nooit van een net gedweild deel op een droog vloerdeel. De natte voetstappen kunnen namelijk zichtbaar blijven na droging.

Om ingelopen vuil te verwijderen moet de vloer voldoende nat gemaakt worden. Met een ruime hoeveelheid water worden de vastgelopen vuildeeltjes losgeweekt en afgevoerd. Bij een ruwer oppervlakte is meer water nodig.

Een vloer die met Raw Stones Protector is beschermd, kan het beste worden gereinigd met heet water (60° C) en Raw Stones Cleaner of een standaard vloerreiniger. Schoonmaken met heet water werkt beter dan schoonmaken met koud water.

De Protector is, in tegenstelling tot veel andere vloercoatings, damp open. Dat wil zeggen dat de poriën van de vloer niet worden afgesloten. Onder hoge druk kunnen vloeistoffen nog de vloer binnendringen. Vermijd daarom het reinigen met een té hoge druk. Het is ook beter gemorste vloeistoffen snel te verwijderen met een doek met heet water voordat ze opdrogen. Dit voorkomt dat zichtbare vlekken achterblijven.

RAW STONES MAINTAINER

De maintainer word sterk aanbevolen om 1 x per jaar uw Raw Stones vloer mee te behandelen.

De maintainer zorgt voor de instandhouding van uw eerste impregneer laag en zorgt er daardoor voor dat vlekken en vuil minder kans krijgen de tegel in te dringen.

Voor het insmeren van de maintainer op de vloer eerst de vloer goed heet reinigen met schoon water om zo de beschermlaag van de Cleaner te verwijderen en een optimale opname van de maintainer te bewerkstelligen.