• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

RAW Stones onderhouds protector 1 liter

1 / 1
€49,50
Voor 14.00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
RAW Stones onderhouds protector 1 liter

RAW Stones Protector

Permanente impregneer voor (nieuw) beton en minerale ondergronden.

RAW Stones Protector is een impregneer op water basis die wordt gebruikt op hoog alkalische minerale ondergronden, met name voor vers beton. Na droging vormt het een permanent beschermingssysteem met sterke hydrofobe en oleofobe eigenschappen. RAW Stones Protector vormt een microscopisch dun laagje direct onder het oppervlak waardoor het in de meeste gevallen volledig onzichtbaar is. Na 24 uur is het compleet droog en beloopbaar. De afstotende werking van RAW Stones Protector is na 7 dagen volledig effectief. RAW Stones Protector is samengesteld uit acrylcopolymeren gestabiliseerd in water. Het dringt diep in de poriën en verlaagt de oppervlaktespanning. Vervuiling krijgt hierdoor minder hechting en kan eenvoudig worden verwijderd (Easy-to-Clean). Vloeren behandeld met RAW Stones Protector mogen pas na 1 week met water worden gereinigd.

PRODUCT EIGENSCHAPPEN

Omschrijving Eén component, watergedragen coating

Levensduur coating 5 - 10 jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden en de mate van

mechanische slijtage van de ondergrond

Verbruik 3-8ml/liter, minder op laag poreus substraat, om saturatie te bereiken

Droogtijd -2 uur, afhankelijk van weersomstandigheden, volledig effectief na 7 dagen

OPSLAG

Houdbaarheid 2 jaar in ongeopende verpakking

GEBRUIK

Goed doorroeren voor gebruik. Oppervlak moet schoon en winddroog zijn voor aanbrengen. Minimum verwerkings-temperatuur 5ÆC. Aanbrengen met spray, kwast of roller. Applicatie is altijd minimaal in één laag. Nat-in-nat applicatie van 2e laag is aan te raden voor sterk poreuze substraten. Bij gebruik van een spuitpistool, bij lage druk (<4 bar), raadzaam om adembescherming te dragen

EASY-TO-CLEAN

RAW Stones Protector is speciaal bedoeld voor pas gelegd beton; zo kan dit ondanks de hoge pH waarde toch beschermd worden tegen vuil. RAW Stones Protector verlaagt de oppervlaktespanning en maakt oppervlakken easy-to-clean, wat betekent dat vuil makkelijker kan worden verwijderd. We adviseren regelmatige schoonmaak. Een hoge drukreiniger met heet water (max 80ÆC) en een lans met vlakstraal nozzle kunnen worden gebruikt om vuil te verwijderen. Veiligheidsblad op aanvraag verkrijgbaar.

Hoe werkt RAW Stones Protector en wat doet het?

Door behandeling van minerale bouwmaterialen met RAW Stones Protector wordt de ondergrond resistent tegen het opnemen van vervuilende vloeistoffen. In standaard beton bestaat de totale oppervlakte van 1mÇ zichtbaar beton uit 50.000mÇ interne oppervlakte. Dit zijn de poriën die een open verbinding hebben met de buitenkant tot een diepte van 3 mm. In de normale, onbeschermde staat, zullen deze poriën actief vloeistoffen aantrekken. Hoe kleiner de poriën zijn, des te sterker is de zuigende werking. (Een porie met een diameter van een paar honderdste van een micron zal een kracht uitoefenen die gelijk staat aan een paar honderd bar). Door gebruik van het producten RAW Stones Protector en RAW Stones Cleaner wordt de oppervlaktespanning van het minerale substraat zodanig gereduceerd dat vloeistoffen worden afgestoten, terwijl vervuilende vloeistoffen geen of nauwelijks meer hechting verkrijgen. RAW Stones Protector laat de poriën open om er voor te zorgen dat het oppervlak kan blijven ademen, waardoor het natuurlijke drogingsproces van uw vloer onveranderd blijft.

ONDERHOUD

De bescherming van RAW Stones Protector werkt tegen alle niet-etsende vloeistoffen. De behandeling biedt geen bescherming tegen vastgelopen vuil dat in het ruwe oppervlak wordt ingelopen of ingesleten. Vegen alleen volstaat niet; het oppervlak moet nat gemaakt worden om vaste vuildeeltjes los te weken en er moet voldoende water zijn om deze vaste vuildeeltjes af te voeren. Hoe ruwer het oppervlak, des te meer water er nodig zal zijn. De met RAW Stones Protector beschermde ondergrond kan gereinigd worden met heet water (60ÆC) en aan standaard vloerreiniger. Reinigingen met heet water werkt beter dan met koud water. Gepolijste oppervlakken met een laag absorptievermogen kunnen het best schoongemaakt worden met een standaard vloerreiniger in warm water. Na het aanbrengen van RAW Stones Protector zullen vloeistoffen op het oppervlak gaan parelen en het oppervlak een ‘droog’ aanzicht geven. Afhankelijk van de mate van slijtage zal dit parelend effect geleidelijk afnemen. De effectiviteit van de bescherming zal hierdoor echter niet verminderen. De interne bescherming blijft onaangetast door de werking van de RAW Stones Protector en is zeer langdurig; het interne oppervlak is immers vele malen groter dat het zichtbare oppervlak. Regelmatig gebruik van de speciale RAW Stones Cleaner zorgt ervoor dat het parelend effect zich aan het oppervlak herstelt waardoor reinigen eenvoudig blijft. RAW Stones Protector is -in tegenstelling tot veel vloercoatings- damp open; de poriën zijn dus niet gesloten. Hierdoor kunnen onder hoge druk vloeistoffen binnendringen in het beschermde gebied. Vermijd daarom het reinigen met een té hoge druk. Voorkom dat gemorste vervuilende vloeistoffen te lang blijven liggen op de ondergrond en voorkom liefst dat deze opdrogen, waardoor de resterende, in de vloeistof aanwezige vaste stoffen achterblijven op het beschermde oppervlak. Onderhoudsinstructie RAW Stones Protector & RAW Stones Cleaner

Koffie, frisdrank, alcoholische drank, zuren en vetten dienen altijd zo spoedig mogelijk te worden verwijderd met een doek met heet water. Wanneer dit niet binnen 24 uur gebeurt is de kans aanwezig dat zichtbare vlekken achterblijven. Reageer dus tijdig op zware vervuiling en voer bij een hoge vervuilingsgraad de reinigingsfrequentie op. Behandel opgedroogde vlekken met een standaard reinigingsmiddel in warm water of met RAW Stones Cleaner, neem daarbij de waarschuwingen vermeld op de reinigingsmiddelen in acht. Werk in alle gevallen op een gebied dat wat groter is dan de vlek zelf, bij voorkeur tot een natuurlijke grens; een drempel of de randen van de kamer.

 

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen