• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

RAW Stones Protector 1 liter

1 / 2
€49,50
RAW Stones Protector is een permanente impregneer op waterbasis voor nieuwe Raw Stones vloeren. Na droging vormt het een beschermend laagje met waterafstotende en vuilafstotende eigenschappen.
RAW Stones Protector 1 liter

RAW Stones Protector vormt een microscopisch dun laagje waardoor het meestal volledig onzichtbaar is. Na 24 uur is het droog en beloopbaar. De afstotende werking is na 7 dagen volledig effectief. Vloeren behandeld met RAW Stones Protector mogen pas na 1 week met water worden gereinigd.

RAW Stones Protector is samengesteld uit acrylcopolymeren gestabiliseerd in water en dringt diep door in de poriën van de vloer. Het verlaagt de oppervlaktespanning en geeft vervuiling daardoor minder kans om te hechten. Ook kan vuil makkelijker worden verwijderd.

Producteigenschappen:

  • Inhoud: 1 liter.
  • Verbruik: 3 tot 8 m² per liter.
  • Protector bestaat uit één component watergedragen coating en is oplosbaar in water.
  • Na 24 uur is de coating compleet droog en beloopbaar. Volledig effectief na 7 dagen.
  • De levensduur van de coating is 5 - 10 jaar (afhankelijk van de weersomstandigheden en de mate van mechanische slijtage van de vloer).
  • Opslag: 2 jaar houdbaar in ongeopende verpakking.

RAW Stones Protector is speciaal bedoeld voor pas gelegde (beton)vloeren. Net gelegde vloeren hebben een hoge pH waarde en trekken vuil en vocht aan. RAW Stones Protector verlaagt de oppervlaktespanning en beschermt de vloer tegen vuil. Het maakt oppervlakken easy-to-clean, dat betekent dat vloeistoffen worden afgesloten en vuil makkelijker kan worden verwijderd.

Onderhoud Raw Stones vloer

De bescherming van RAW Stones Protector werkt tegen alle niet-etsende vloeistoffen. Het beschermt niet tegen vuil dat wordt ingelopen of ingesleten in het ruwe oppervlak. Om dergelijk vuil te verwijderen is vegen niet voldoende. De vloer moet worden nat gemaakt om vastgelopen vuildeeltjes los te weken en er moet voldoende water zijn om het vuil af te voeren. Bij een ruwer oppervlakte is meer water nodig.

Een vloer die met Raw Stones Protector is beschermd, kan worden gereinigd met heet water (60° C) en Raw Stones Cleaner of een standaard vloerreiniger. Schoonmaken met heet water werkt daarbij beter dan schoonmaken met koud water.

Protector is, in tegenstelling tot veel andere vloercoatings, damp open. Dat wil zeggen dat de poriën van de vloer niet worden afgesloten. Onder hoge druk kunnen vloeistoffen nog binnendringen in het beschermde gebied. Vermijd daarom het reinigen met een té hoge druk. Het is ook beter gemorste vloeistoffen snel te verwijderen met een doek met heet water voordat ze opdrogen. Dit voorkomt dat zichtbare vlekken achterblijven.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen